torsdag 17 maj 2012

Årets första greenklippning mm. Vi öppnar banan på lördag!

Idag var vi fyra personer som jobbade på banan plus Sigge i grävaren, och då går det undan! Det var André Kjellberg och Janne som hjälpte Lasse och mig idag.

Greenklippning.

Janne klippte greenerna till att börja med, riktigt fint blev det!

Sådd 11ans green.

Lasse skickar ut gräsfrö på 11ans green.


Jag dressar på ett lager sand på fröna så att dom får nått att växa i.När Janne var klar med klippningen fortsatte han och André med att dressa greenerna.

Jag sprang runt en sväng på greenerna med gödselspridaren. Första gödselgivan för i år kör vi med fast gödsel med snabbverkande kväve för att kickstarta gräset och få greenerna att växa igen. Sen från nästa giva kör vi med flytande gödsel med mer långtidsverkande kväve för att hålla en jämnare tillväxt. Kvävet är för gräset vad kolhydrater/fett är för oss, gräsets energikälla. Gödslet innehåller givetvis andra näringsämnen också med kvävet är det viktigaste för gräset.

Grävning hål 11.

Sigge gräver på på elvan och det går riktigt bra och fort, han är klar med diket på höger sida om 11 i spelriktingen och ska i morgon börja med diket till vänster. Kommer en bild nästa gång, glömde fota idag.
Jag glömde igår att ge BA den cred han förtjänar, det är han som fixat så vi fått låna grävare av Brattlands åkeri och han är hjälper Sigge som spadkille, ruskigt stort tack!

Banan öppnar på lördag!

Detta lär vara rekordtidigt och det ser bra ut tycker jag, även om det givetvis är ett tag kvar innan spelytorna är i toppskick. Vissa greener vill vi vänta med att öppna för att dom ska ta sig lite bättre och på dessa hål kör vi med provisoriska greener på fairway. Men dom flesta kommer vara öppna med lite varierad kvalité, vissa bra, andra lite sämre men på god väg och klart spelvärda! Obligatorisk lägesförbättring gäller, var försiktig med dom ytorna som inte tagit sig riktigt. Och som alltid så spela inte om det skulle vara frost på banan då det dödar gräset, men de har jag svårt att tro att de skulle bli.

/JockeInga kommentarer:

Skicka en kommentar