onsdag 16 maj 2012

Bevattning, 11 green, grävning mm...

Hej igen!

Några dagar sen jag skrev sist, men det är för att vi inte fått någonting klart på några dagar utan det har varit större jobb. Men nu har det verkligen gått framåt!

Vi har bland annat startat upp bevattningen, ett jobb som inte gick helt problemfritt, men om det är nått man lär sig på de här jobbet så är det att ingenting går problemfritt. Tålamodskrävande många stunder men kul när de väl ordnar upp sig.
Flotten och sugröret ska i

Klart.

Alltid lite nervöst att få igång bevattningen och se så allt har klarat vintern och inte fryst sönder, men vi blåste rent systemet noga med luft i höstas så de hade klarat sig finfint!

11 green.

Efter städdagens jobb med att ta bort all turf så har vi fyllt upp med ny sand, det gick åt bra många skopor med traktorn och var tidsödande men fint blev det tillslut!
Lasse packar sanden med fairwayklipparen för att få en stabil såbädd att så i och senare köra på och Janne kör dressmattan för att jämna ut sanden.

Fint blev det! Nu ska vi så i morgon och sedan dressa på ett nytt tunt lager sand på fröna.

Dikningsarbete.

Ett stort projekt som har gått i hamn är ett omfattande dikningsarbete på 11an. Brattlands åkeri har lånat oss en grävare och Sigge (till höger på bilden) ställer upp och gräver åt oss. Helt otroligt schysst och bra! 
Dikena har som ni nog alla vet växt igen och tryckts ihop så vattnet har inte runnit undan, men nu ska vi få fart på vattnet och förhoppningsvis blir det betydligt torrare på 11 som ju har varit ett stort problemhål efter regn både för oss om klipper och er som spelar.

Vi har även för avsikt att dika på ett hål till, det lutar åt ett dike på vänster sida av 17 (i spelriktningen), från befintliga diket som kommer från 15 och under vägen ska vårat nya dike gå längs ruffkanten mot högruffen och upp mot slänten till 17 green . Detta för att hindra vattnet att rinna in på 17 fairway som varit väldigt blöt efter kraftiga regnfall. Det ligger även tjockt med snö till vänster om 17 sista fairway mellan 16 tee och 17 green som när den smälter rinner hela vägen över sjuttons fairway. Det nya diket ska ta hand om det vattnet och leda det ut i diket som kommer från 15.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar