lördag 19 maj 2012

Dagen innan öppningen av banan, en hektisk dag med bra rull!

Idag var vi sju stycken som jobbade på banan plus Sigge, det var Martin Sahlberg, André, Janne som gästjobbade ute på banan plus två till som gjorde sin städdag. Fantastiskt bra då vi hade mycket att göra och fick sjukt mycket gjort!
Janne och André började med att dressa klart greenerna, Martin började med att dra dressmattan för att få ner och jämna till sanden. 
Städdagsgrabbarna åkte och plockade upp ris med traktorn.
Lasse och jag satte ihop fairwayklipparen och Lasse fortsatte hela dagen i garaget med att fixa så att maskinerna är förberedda för sin uppgift.

 Jag glömde lägga ut en bild på när vi lagt ut fiberduken på 11ans green. Den ligger där för att behålla värme och fukt i greenen och skydda mot kall vind.


Sigge har grävt klart diket på höger sida på 11. Snyggt jobbat!

Lasse ställer in klippaggregaten på fairwayklipparen. Man testar så att den klipper en pappersbit, om den inte klipper av pappret så bra får man ställa åt understålet mot klippcylindern. Den får givetvis inte ligga åt för hårt heller. Men när den klipper pappret bra så vet man att den klipper gräset på ett bra sätt med fina snitt för minsta möjliga slitage på gräset, vilket i sin tur gör att gräset blir starkare och håller emot sjukdomar, och klarar torka bättre.

Janne stack sedan ut och klippte fairways.


André och jag fixade till 17 teeskylt så den står upp igen efter vinterns blåst.

Innan sigge grävde vänster sida på 11.

Efter han grävt, stor skillnad! Ännu större skillnad blev det på högersidan.


André och jag satte ut hålkoppar och flaggor.

Martin åkte runt och satte ut tee-kulor och hinkar med sand och frö på tees för att ni spelare ska laga uppslagen torv själva. En sak som vi inte gjorde i fjol vilket resulterade i att teena speciellt på korthålen såg fördjävliga ut då vi inte lyckades underhålla dom själva som vi ville. Men i år undviker vi ju detta med hinkarna!


Magnus målar inne i klubbhuset. Nu är banan öppen!
Det blev bara en provisorisk green, på hål 11 givetvis, där det ju är nysått. På resten av hålen är det sommargreener som gäller.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar