fredag 8 juni 2012

Sådd, vertikalskärning mm.

 Den här tiden på året går en stor del av våran tid till klippning, men vi hinner även med en del annat som tur är.  
Jag och Klas var bland annat ute och sådde i lite nya gräsfrön på green 2 och 7 som tagit sig dåligt. Så nu hoppas jag att det ska gro snabbt och ta sig bra. Vi har dock lite problem på green två som vi inte kan köra bevattningen på via datorn, utan man får åka ut själv och köra igång bevattningen ute vid greenen, och de är lite synd för vid nysådd så ska man försöka hålla ytan fuktig och vattna kanske fem ggr om dagen när det är torrt och fint väder. Men vi ska kika på det här problemet som vi även hade ifjol. Förhoppningsvis är det ett enkelt fel, vi har våra aningar.

Såddmaskinen vi använder.

 Vi har köpt nya klingor till våra vertikalskärningsaggregat och vilken skillnad det blev! Nu river det fint ner i ytan på gräset, precis som det ska. (Läs mer om vertikalskärningens syften om ni vill i min banskötselåtgärdsförklaring några inlägg tidigare). Puttytorna på dom få greener vi hunnit med blev även något jämnare och snabbare så det var ju en bra bonus.
Vi ska på med ett tunt lager sand på greenerna under veckan som kommer (om allt går som jag vill, det vill säga) för att jämna ut dem lite till, och för att fylla igen hålen bättre på dom greenerna där dom fortförande syns.

Nya klingor.

Dom gamla.

Och så här blir det, fina snitt ner i ytan.
Det ser jävligare ut på så här nära håll än vad det gör när man står på greenerna men jag tog det så nära bara för att ni ska se hur det blir. Puttytan blev enligt flera spelare bättre efteråt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar