onsdag 11 juli 2012

Ny kille, poliser, släntklippningar mm.

Nu var det ett tag sedan jag skrev sist tyvärr, men jag skriver ju på fritiden och nu har det varit rätt så fullt upp med allt möjligt roligt.

Det som har hänt under den senaste en och en halv vecka är att det börjat en ny kille på banan, Jens heter han. Det funkar alla tiders, jag har haft sån tur med folket som jobbat ute på banan, det flyter på hur bra som helst och dom lär sig snabbt, och är trevliga personer allihop vilket är väldigt skönt.

Vi hade även under början på förra veckan fortsatt förstärkning av Roffe som jag skrev om sist. Vi åkte bland mycket annat runt och letade efter bevattningsbrunnar som gräset växt över och som vi inte hittade i höstas när vi skulle blåsa systemet. Han hade i stort sett stenkoll på dom så det var snabbt gjort och otroligt bra.

Vi har under den senaste tiden haft problem med en ventil till bevattningen som jag skrev om sist, om jag inte minns helt fel, men idag, äntligen(!), så kom reservdelarna så nu är bevattningen igång som det ska igen.

Problemet med våran redskapsbärare var större än vad vi hoppats på så den är fortförande inne på reparation. Men det låter som att den snart ska vara klar, den är ju väldigt viktig då vi både dressar och framför allt gödslar med den. Men som tur är så har vi lite fast gödsel liggandes sen ifjol som vi kan köra ut för hand, och nu när vi fått till bevattingen så kan vi våga oss ut och gödsla i morgon.

Besök av polisen.


Polisen använde golfbanans parkering som bas för sitt sökande efter den försvunne fiskaren. Både helikoptrar, polisbilar och försvarets motorcyklar och fyrhjulingar har kört fram och tillbaks under sitt letande.

Efterlängtade släntklippningar.

Vi har nu äntligen klippt slänten mot sjuttons och bakom artons green. Vi vet att det varit efterlängtat då det var väldigt tjockt och på slutet nästan helt omöjligt att hitta bollan där. Men de är som sagt mycket som ligger på våran att göra lista med väldigt hög prioritet så det tog tyvärr sin tid innan det blev gjort.

Vi har även passat på att sänka spridare som legat för högt så vi kör på dom med klipparna, ett onödigt störningsmoment som ju dessutom kan göra att dom till sist går sönder. Även lagt igen lerhål ute på rangen som blev sen höstens regnade, trimmat lite grann där även BA har hjälpt oss.

Vi har fått brädor till broarna som ska byggas upp igen på ställena där vi tagit bort dom pga av att dom var i så dåligt skick. Det är några som anmält sig att hjälpa oss med att bygga upp dom, så det ska bli riktigt bra att få broar på dom ställena det behövs igen.

Väldigt kul att se att det är så mycket folk ute på banan, iaf under dom fina dagarna som varit och kul få att höra så många komplimanger om det fina skicket som banan är i. Stort tack för det, det glädjer och peppar oss!
Vi har till skillnad mot ifjol haft väldigt lite regn vilket gör att banan är torr och fin!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar