söndag 26 augusti 2012

Hej igen!
Nu på sista tiden har det väl inte hänt jättemycket nya intressanta saker, klippningen är ju som sagt en stor del så här års. Men Klas har bytt ut några bevattningsbrunnar för att dom som satt på 7, 8 och 9an var så små och trånga att hålla på i när man ska starta bevattningen manuellt, otroligt skönt att ha en sån sak gjord.
Annars har vi varit ut lite med röjsågen för att ta bort lite sly och buskar här och där, ett jobb som vi måste fortsätta med. Det har varit lite läckage och annat strul med maskinerna som vi har varit tvungna att ta tag i, men de känns som vi löser maskinproblemen väldigt bra och snabbt i år, vi har fått grepp om hur man gör det mesta och löser ofta problemen samma dag så länge vi har delarna, vilket känns otroligt skönt.

Jag har glömt att skriva om Tony, vår nya kille på banan, väldigt schysst man som verkar trivas riktigt bra med jobbet. Det är lite lurigt i början när det kommer nya arbetare som inte har en susning om nått med golf, dom ska lära sig hitta på banan, lära sig hur en golfbana ser ut och är upplagd, vad dom olika delarna heter och vart man ska klippa med vilken klippare, hur man ska bete sig gentemot golfare mm mm. Det är inte lätt kan man förstå, otroligt mycket ätt lära sig och det är viktigt att få grepp om det rätt fort när man är mitt i säsongen, men de går bra.

Slyröjning i 3ans dike.
Så här såg det ut före vi röjde.

Och så här efter (inte samma vinkel men..)

Lagerbyte på klippaggregatet.

Vi var tvungen att byta lager på cylinderaxeln för den började klippa väldigt hackigt, ett jobb som resulterade att vi fick ha greenklipparen stående någon dag för att vi hade inte delarna som behövdes. Det är lite frustrerande ibland att det tar en eller två dagar längre än vad det skulle kunna göra då det är lantbrevbärare som kör ut postens grejer till oss. Vi ställde om aggregaten på tee-klipparen så att den klippte på greenhöjd istället, vilket gjorde att tees och foregreens fick växa lite väl högt, men bättre det än att greenerna gör det.. 

Slicksdäck och blött i gräset kan resultera i otrevliga turer i sidled.

Ibland blir inte färdvägen den man tänkt sig. När det är vått i gräset och man kör med green och teeklipparen  som har slicksdäck så far man runt som en tvål på vissa ytor så man måste verkligen planera sin väg. Ofta kan det vara lite roligt om det bara glider en bit och man vet att de tar stopp snart men när det som här bär av från fairway ner mot diken och man glider ena stunden i sidled, andra stunden framåt och ibland baklänges så är det bara att åka med eller hoppa av. Jag trodde aldrig det skulle vara så halt och har aldrig glidit där förut men de gick bra både för mig och klipparen och som tur var fanns Niklas på plats i helgen och kunde hjälpa till att dra upp klipparen. =)


Lite smått och gott.

Vi har sett att det finns många som är dåliga på att laga sina nedslagsmärken på greenerna, detta gör inte bara att det blir hål och ojämna greener utan det är ofta ogräs som först hinner växa upp i dom. Därav har det blivit lite groblad och sånt på greenerna. Så vi vore väldigt glad om alla försöker laga efter sig.

En sak till som jag kan passa på att skriva om som nog inte många vet om är att gräset som vi klipper växer aldrig igen. Det är precis som ett träd eller en blomma som man kapar/klipper av, den stammen växer aldrig nå mer utan det kommer ut nya grenar eller strån på sidan. Det är därför greenerna blir tätare och tätare ju mer vi klipper och ju längre säsongen går. Men samtidigt "stressar" man ju gräset så det gäller att sköta det väl så det orkar med.

Det var allt för denna gång /Jocke


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar