fredag 24 maj 2013

Första nio och rangen öppna för spel mm.

Hej igen!

Igår öppnade vi första nio för spel, vi använder provisoriska greenker på ettan och nian än så länge tills dom tagit sig aningen bättre då dom låg ganska kraftigt efter dom andra. Många greener ser riktigt bra ut för årstiden medans andra behöver lite mer tid som sagt.
Rangen är också öppnad och vi har redan sett en del stå och slå ochsom är ute och spelar under våran arbesttid. Det är kul att de är lite liv och rörelse där ute igen. :)


Nu har vi lagt på duk på elvan igen och fyllt på med sand i lågpunkterna där det inte börjat växa och sått i nytt frö. Jag hoppas att den tar sig fort nu.

Vi har även haft besök av Norrland bankonsulent Boel som är expert på det här med greenkeeping, alltid kul att ha henne här och få vädra lite tankar, lära sig lite nya grejer och så. Vi gick i huvudsak igenom och kollade vad det kan bero på att vissa greener inte tagit sig lika bra som andra och hur vi bäst gör för att ge dom bästa möjliga förutsättningar, vi gick kollade på elvans green, snackade lite mossa, dräneringsåtgärder, gödsel och en hel del annat.

Lasse och jag har som vanligt nu mest skruvat och fixat medans Janne har skött klippningen, första fariwayklippningen gjordes för övrigt idag.

Ha en bra helg nu! /Jocke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar