fredag 17 maj 2013

Nu börjar man känna igen sig, strulet har börjat..

De ska aldrig gå enkelt, de är en grej man vi lärt oss för länge sen..

På ett sätt är de kul när de jävlas, för de blir lite variation i arbetet och vi får lära oss nya grejer, men de blir tungt när allt är på samma gång och när de är mycket som ska göras.

De började med att när vi skulle köra ut våran fairwayluftare så gick dragstången av, punka på greenklipparen ute på fält, vi skulle ut och klippa ner högruffar där vi haft önskemål på det men klippdäcket som vi använder väldigt sällan började ryka och de visade sig att en rem och lager var dåligt på den.
De tar tid att få reservdelar ut till banan för att den ligger ju lite avsides så de blir att man har tio projekt igång samtidigt men inte får något helt klart.

Lasse vinkelslipar för att förbereda svetsning på våran fairwayluftare.

Det jobbigaste strulet vi fick var när vi äntligen skulle starta upp bevattningen. Vi har väntat ganska länge med att köra igång den då de varit mycket tjäle i marken, men med värmen som kommit nu så kände vi att vi måste igång med det, speciellt när det inte ser ut att bli regn på ett tag utan det ska vara väldigt varmt, lite blåst, sol plus att greenerna redan är väldigt torra i ytan. Vi har även stödsått med lite nya gräsfrön i greenerna vilket innebär att vi måste hålla ytan fuktig för att gräset ska vilja gro och vi ville gödsla för att grästillväxten ska få fart. Men då måste vi ju också ha vatten.

Det som hade hänt var att locket till en av våra ventiler i pumphuset hade på något underligt sett lyckts haft vatten i sig sen ifjol och det hade då fryst och spruckit i vinter så när vi körde igång pumparna så sprutade det hej vilt i hela pumphuset. Det här var sent i onsdags så vi kunde inte beställa några reservdelar då för alla hade stängt. Så vi beställde ett nytt lock i torsdags som skulle komma till Östersund i dag (fredag) senast kl 16 så Janne hade tagit på sig att åka in till stan efter lunch för att hämta det, men när jag gick in i morse och kollade på kollit så stod det beräknad leverans den 20:e vilket är på måndag, jag ringde upp posten för att fråga vart de skulle vara idag så vi eventuellt kunde åka och hämta det men det var inte möjligt att hämta ut det tidigare än slutdestination...
Eftersom det var lite panik så ringde vi runt till alla möjliga VVS firmor men utan resultat så då fick vi testa med lite fulfix med plastic padding och annat så blev de iaf dugligt, de sprutar lite men de får vi ta..
Bevattningen är nu iaf igång efter ytterligare lite strul med 17:s green som vi lyckades fixa så då kunde vi även slänga på lite gödsel på greenerna.Men nu har vi vertikalskurit, sått, dressat och gödslat alla greener och de börjar komma lite små gröna strån även på dom partierna som varit döda så det känns lovande inför nästa vecka.
På måndag blir de greenklippningen då det gräset som hade överlevt vintern har hunnit växa rätt mycket, så de går fort nu..

Janne stödsår med nytt gräsfrö.

Dressning för att ge gräsfröna nått att gro i.

Sen drar man dressmattan över greenerna för att få ner och jämna till sanden.

Vi har även införskaffat en ny grej som kommer förbättra för dels oss, för vi får mindre slita greenklipparaggregat, för er golfare för att puttytan kommer bli bättre och för gräset för att vi kan spara på klippandet som stressar och skadar gräset. Någon som kan lista ut vad det är? 
Det blir en cliffhanger till nästa vecka då jag har bild på den.. 

/Jocke
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar