onsdag 12 juni 2013

Dubbel fart med fler i bemanningen och ett stort tack för ett grymt jobb på städdagen!

Hej igen!

Nu har det gått ett tag sedan jag skrev sist så de har hänt mycket. 
Bland annat har vi fått två till i bemanningen ute på banan vilket ju givetvis är ett enormt lyft, Jens är tillbaks från i fjol vilket ju är suveränt då han både är en riktigt bra kille och kan allt sen sen förut, så där var det bara att tuta och köra, otroligt mycket värt! 
Sen har vi en ny man som heter Pär som känns riktigt bra, väldigt intresserad, frågar om allt och vill verkligen göra bra ifrån sig. Dessutom en rolig herre så de här kommer bli en kul sommar med ett grymt gäng!

En del av min tid hittills har gått till att byta spridare där dom varit trasiga av olika anledningar.Annars har som vanligt när växtligheten har dragit igång som den gjort nu mest ägnat tid åt klippning, inte så intressant att skriva om så de skippar jag.
I förgår gödslade vi greenerna för tredje gången för i år och igår vertikalskar, dressade och luftade vi greenerna så nu hoppas jag vi ska få lite bättre jämnhet på dom greener som inte redan är helt jämna.

Inne i fikarummet skriver vi upp det vi kommer på som borde göras och stryker eftersom så när någon är klar med sitt så kan man bara gå in och kolla vad som behövs göras om man inte fått andra direktiv.

För nått/några inlägg sedan så skrev jag om att vi hade köpt en ny grej som kommer göra skillnad för både golfare, gräset och oss. Jag skrev att jag skulle lägga upp en bild i inlägget efter med vad det var men de har jag helt glömt bort, men här är en video när Jens testar denna pryl för första gången.


Det är alltså en greenvält, en mycket bra och väl behövd pryl som skonar gräset och greenklipparen mycket.
Den trycker ner gräset så att resultatet på bollrull blir samma som efter en klippning, om inte bättre.
Detta är betydligt snällare mot gräset än att klippa det varje dag, klippningen stressar gräset och gör det mer känsligt för sjukdomar och svampar. När man dessutom klipper gräset varje dag på en så låg höjd som 4 mm så är vi inte speciellt snälla så nu kommer gräset vara mycket mer välmående genom att istället välta 2-3 gånger i veckan.
Det har även slitit hårt på våra klippaggregat när vi klipper dagarna efter dressning med sand, då sanden gör att klippcylindern slits väldigt fort och den gör cylinern ovass vilket ger dåligt klippta grässtrån och större risk för sjukdomar och svamp åter igen. Nu kan vi istället välta dagarna efteråt för att undvika detta.
Det som kanske är mest intressant för er är att vi får jämnare och finare puttytor och vi kan dessutom göra dem snabbare om man både klipper och vältar tex inför en tävling. 


Jag vill sluta med att tacka alla er som var med på städdagen. Tyvärr kunde inte jag vara där då, men dom andra har skrutit mycket över er och hur mycket ni fick gjort! De blev sjukt mycket finare och bättre nu när det mesta av grenarna och annat från avverkningen i vintras är borta. Ett stort, stort tack som sagt!!!

/JockeInga kommentarer:

Skicka en kommentar