fredag 16 november 2012

Säsongen avslutad och det känns bra inför nästa säsong, längtar redan!

För ungefär en månad sedan gjorde Lasse,Tony och jag våra sista arbetsdagar ute på banan för i år. De känns som vi hann med det viktigaste och att vi har gett gräset och maskinerna bra förutsättningar inför nästa år. De här är några av dom stora grejerna vi har gjort sen sist:

 Den så viktiga höstluftningen.

Den här maskinen fungerar lite som en brutal symaskin kan man säga, hålpiporna (dvs spikarna som gör hålen) åker upp och ner i en jäkla fart och hugger många, många hål i marken.
Det som är så viktigt och skillnaden med höstluftningen mot dom andra luftningarna under säsong är att man lämnar hålen öppna istället för att dressa igen dom med sand efteråt. Detta för att få ner kylan och tjälen så snabbt som möjligt på hösten och för att få ner värmen och bort tjälen så fort som möjligt på våren för att ge gräset en så bra övervintringschans som möjligt och snabb vårstart.
Vi bestämde oss för att köra med solida pipor i år till skillnad mot från ifjol då vi körde med ihåliga som plockar upp korvar. Detta på grund av resurs och tidsbrist. 
För att kunna göra jobb på greenerna och hålla dem spelbara efter luftning med ihåliga pipor måste vi ju få bort korvarna på en gång, och det är ju både resurs och tidskrävande. Så även om ihåliga pipor gör att luftningens effekt blir snäppet bättre så ansåg jag att fördelen med att kunna fortsätta göra jobb på greenerna efter luftningen var större än den lilla nackdel som dom solida piporna har, plus att greenerna blir fortsatt spelbara. 
Med tanke på hur lång och varm förra hösten var så hade det gått att göra jobb och spela på greenerna väldigt sent på hösten, nu blev det ju inte så i år, men de vet man ju inte innan.Urblåsning av bevattningssystemet.

På hösten måste man ju få ur allt vatten ut bevattningssystemet för att de inte ska frysa och spräcka ledningar och spridare. Så då hyr vi in en stor kompressor som blåser in luft som trycker ur vattnet ur ledningarna.

Kompressorn utanför pumphuset.

Även flotten och sugröret måste tas upp.

Trädfällning 9an.

Janne körde hårt med motorsågen och vi tog bort mer än hälften av träden som var ner mot älven sista biten in mot green. Jag tyckte det var synd att dom skulle stå där och skymma våran fina älv som flyter längs hålet.  Det är ju den och fjällen i bakgrunden som gör våran bana så speciell och otroligt fin för våra gäster och oss medlemmar.
Vi tyckte nog allihopa att det vart ett stort lyft!

Väldigt dålig före och efterbild i helt olika vinklar men, men man ser ju ungefär vad jag pratar om. =)


Maskinservice.

Det som vi tillbringar mest tid med på slutet av säsongen är att serva maskinerna, fixa det som krånglat under säsongen men som vi inte haft tid att ta tag i, filter och oljebyten, serva och lämna in klippaggregaten på slipning mm, mm.

Helt sjukt vad sommaren går fort, kändes som vi nyss drog igång bevattningen när det var dags att stänga den. 
Ett stort tack för den här säsongen, jag längtar redan till nästa!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar