lördag 23 juni 2012

En bra vecka...

Den största sensationen den här veckan var att vi nu fått till så att vi kan styra bevattningen på 2ans och 5ans green. Det var bara att byta ut några grejer och ändra lite siffror i datorprogrammet så starta dom hur fint som helst. Grymt skönt att det inte var något större fel, vi visste ju ingenting om vad det kunde vara eftersom det var fel på dessa två greener när Lasse och jag började jobba på banan i fjol och ingen hade jobbat här tidigare. Vi har befarat att signalkabeln kunnat blivit avgrävd eller vad som helst. 

Det här kommer underlätta vårat arbete rätt mycket då jag slipper hela tiden ha i åtanke och ägna tid åt att åka ut och sätta igång dom manuellt vid greenen när vi gödslat/sått eller varit torrt, även när vi blåser ur vattenledningarna på hösten.
Tvåans green som inte tog sig så bra i våras har blivit lite eftersatt pga att det tar upp för mycket tid när man ska åka ut och vattna flera gånger om dagen och det hinner vi oftast inte.

Så här ser det ut i bevattningsbrunnarna som vi höll på att fixa i för att få igång tvån och femmans green. (Själva brunnen är borttagen på denna bild, men se nedan.) 

Bevattningsbrunnar.


Vi har även bytt ut och sänkt några brunnar och lock som legat för högt så ruffklipparen har gått hårt åt dem. 
Den här brunnen satt ute vid femmans green. Locket ligger till höger om brunnen, rätt så skadat..

Bytt knivar på ruffklipparen.

Vi har även bytt knivar på ruffklipparen, dom gamla var slitna och då beställde vi nya så kallade mulchingknivar. Dessa hugger sönder det klippta gräset flera gånger så att man får ett mycket mer finfördelat klipp och vi ska förhoppningsvis minska på ränderna och klumparna dom gamla knivarna lämnat efter sig när gräset växt mycket. Blir spännande att se!


Gamla knivar.

Nya kniven med "fjädrarna" eller vad man ska kalla dom som hugger sönder gräset flera gånger.

Trasig fairwayspridare.

Fairwaybevattningen har jag fått förklarat för mig har blivit bortkopplad efter att en blixt slog ner och förstörde signalkabeln som skickar ut signaler till spridarna när dom ska starta och stängas av. Då lades en ny kabel ner som bara drogs till greener och tees. Fairwaybevattning är nog ingenting jag anser vi behöver på banan heller då man oftast kan lita på att regnet kommer här i Åre. Ända fördelen är väl att det skulle gå att gödsla fairways när man själv känner för det och inte passa in det efter några mer eller mindre osäkra regnprognoser.

Hur som helst, en fairwayspridare på tvåans fairway hade blivit sönderkörd så då grävade vi upp och pluggade igen röret som den satt på eftersom den ändå inte används.


Den trasiga spridaren.

Pluggat röret.


Igenlagt och klart.

Service ruffklipparen.

Lasse byter bussningar på bakaxeln. Visade sig vara ett tidsödande jobb men vi sparade iaf in pengar på att göra det själva. Med Lasses kunskaper lyckas vi fixa det allra mesta av maskinproblemen på egen hand och jag lär mig fruktansvärt mycket av honom, sjukt tacksamt och kul!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar