måndag 4 juni 2012

Nu går det undan... fyra greenkeepers och fyra millimeter på greenerna!

Nu har jag och Lasse fått förstärkning med jobbet på banan av Klas som även jobbade ifjol och en ny kille som heter Niclas. Klas vet jag ju sen ifjol att de är en jäkla bra grabb och Niclas verkar också som en kanonkille så de här ska bli kul! De känns att vi får ett helt annat flyt nu, knappt så jag hänger med.. Vi hinner med både mycket klippning och annat underhåll samma dag, och inte antingen eller som de är när vi bara är två, sjukt skönt!

Dom större grejerna vi börjat med förutom klippningen är att ta bort kvisthögar som ligger längs banan, laga och så tees som sett illa ut sen ifjol då vi inte hade hinkar ute med sand och inte riktigt hade tiden att åka och laga. Så nu i år när vi ställt ut hinkar så uppskattar vi verkligen om ni hjälper oss att hålla utslagsplatserna fina genom att lägga i sanden som är i hinkarna i hålen som blir om ni slagit bort torv, platta sedan till och jämna ut med spaden eller foten. Det funkar hyffsat hittills med vi kan bli ännu bättre! Så kan vi greenkeepers ägna mer tid åt annat underhåll och göra banan ännu bättre. Stort tack för hjälpen!

Vi ska inom kort försöka få bort hålen sen höstens luftning som vi inte lyckades fylla helt med dressand då den mängden sand skulle slita för mycket på våra klippcylindrar (dvs göra dom för slöa) och det skulle gå åt för mycket sand, speciellt med tanke på att mycket användes till 11ans green, men vi har en bra åtgärd som jag är rätt säker på att den ska göra greenerna mycket jämnare, mer info kommer. Vi ska även stödså med lite nytt gräsfrö på några greener som tar sig dåligt.

Idag har vi även gödslat greenerna och sänkt klipphöjden till fyra millimeter, vilket är höjden vi kommer hålla oss på i stort sett hela sommaren.

Som sagt, skriv eller kom gärna fram till mig om ni har åsikter eller frågor på något, eller förslag på saker som ska göras, eller göras annorlunda. Det är alltid intressant att höra från er, de är ju er vi jobbar för!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar