onsdag 29 maj 2013

Gräset blev högt och hela banan har klippts.

Det ser bättre och bättre ut på banan för varje dag som går, som tur är. Värmen och det fina vädret håller i sig vilket gör att gräset växer bra och banan är nästan för torr på många ställen där vi inte kan vattna.
Dom bra greenerna blir bättre, dom dåliga likaså, det är fortfarande 1, 9, 17 och 18 som är våra sämsta greener men alla utom 17 börjar se betydligt bättre ut. Jag var ut idag med våran knivluftare och luftade våra sämsta greener för att ge dom lite extra hjälp på traven och jag hoppas sjuttons green tar sig självt nu men om de inte ser bättre ut till helgen så får vi sticka ut och så i lite mer frö, vertikalskära och dressa för att ge den en ny chans.

Även Lasse och jag har fått varit ute och klippt lite nu vilket är ett skönt break från varkstaden där vi tillbringat den mesta tiden, de är fortfarande en del krångel med maskinerna men det löser sig eftersom. 
Jag förstår om ni undrar vad vi håller på med eftersom vi får meka hela tiden, men mest är det bara slitdelar som ska bytas ut, lager, remmar, knivar, borstar på aggregaten och lagrena tar sin tid att byta för man måste ofta plocka isär väldigt mycket för att byta dem för att sedan sätta ihop dem. Nån maskin startar inte som den ska, nån går varm, en annan har något litet läckage som måste åtgärdas mm mm mm.
Maskinerna går ju väldigt många timmar på en sommar och går på fulla varv hela arbetsdagar på väldigt ojämnt underlag och dom börjar bli till åren så de är klart att grejer slits och behövs bytas ut/fixas.

Släntklippning på 17 med våran Flymo, en svävarklippare som utmärkt att klippa slänterna som inte våra ruffklippare tar sig upp för. Man står ovanför slänten och antingen drar den upp och ner eller fram och tillbaks i sidled med ett snöre i handen. Ett tidskrävande och ganska tungt men ändå fridfullt och ganska skönt jobb, men väldigt tidskrävande.


Vi har även varit ute och börjat lufta lite fairways för att ge dom lite bättre förutsättningar.
Det är inom kort dags att öppna upp resten av hålen samt släppa på spel på ettans och nians ordinarie greener där det är provisoriska nu. 
Ni får givetvis info när det händer.

Ha de fint! /Jocke


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar