lördag 5 maj 2012

 Nu är vi igång!

Första veckan har mest bestått av en genomgång och uppstart av maskinerna. Även en koll på hur våra dräneringsdiken, och utlopp ur rör och sådant ser ut och vad som skulle behövas fixas på den biten. Ganska mycket skulle kunna fixas med rättså enkla medel ändå, men vi får se vad tid och pengar räcker till, men bättre ska de bli! De är ju helt klart banans svagaste punkt, dräneringen.
Sjukt kul att få jobba med Lasse igen, jag lär mig hur mycket som helst hela tiden av honom, speciellt när det gäller maskiner och lite vaktmästerigrejer som inte är mina starkaste punkter. Men snart så ;). Vi kompletterar varandra sjukt bra och han är en jävla skön och rolig gubbe! ;)

Vi har förberett allting inför den första klippningen, klipphöjden på greenerna är inställd på 9 mm (på hundradelens mm ;)) till att börja med, sen sänker vi successivt och kanske öppnar banan på 6-7 mm för att sedan nå ner till 3,5 i sommar. Detta för att inte chocka och stressa gräset för mycket innan det är starkt nog. 

Så här ser vertikalskärningsaggregaten ut, påhängda på teeklipparen och redo att köras. Så snart som möjligt så ska vi ut och skära sönder korvarna sen höstens luftning och dom skär även snitt i gräsytan vilket ger gräsfröna som ligger i marken bättre förutsättningar att gro.

Greenklipparaggregaten är påhänga och slipade, redo att köras. 
Många greener behöver klippas snart.

Sommarens greengödsel har anlänt.
Vi ändrar gödselstrategi i år och kör med i huvudsak flytande gödning, för att slippa vattna ner gödslet med upp till sammanlagt 40 minuter vatten som det varit förut med fast gödning. Det har varit helt åt skogen för våra greener som oftast redan är för blöta. Nu behövs det kanske fem minuter för att få ner gödningen i marken. Dessutom är det mer långtidsverkande gödsel i år vilket gör att vi inte behöver gödsla lika ofta och det blir ett jämnare finare resultat. Det blir även lite billigare med flytande vilket ju är suveränt.

Janne har gjort ett jättejobb med snöslungan på greenerna och tees där det är mycket snö fortförande. Vilket givetvis är guld värt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar